Метрополитен“ възроди идеята за метростанция между Люлин“ и Обеля“Столичното метро може

...
Метрополитен“ възроди идеята за метростанция между Люлин“ и Обеля“Столичното метро може
Коментари Харесай

Вечерни новини: Идея за метростанция между „Люлин“ и „Обеля“; Нова визия за енергетиката

„ Метрополитен “ възроди концепцията за метростанция между „ Люлин “ и „ Обеля “
Столичното метро може да се разшири с още една метростанция. Тя обаче няма да е по новия трети метродиаметър, а сред първия и втория. Общинското сдружение „ Метрополитен “ стартира търг за цялостен инженеринг за създаване на станция сред кварталите „ Люлин “ и „ Обеля “, която ще прави връзка и с жп линията София – Кюстендил.
Новата енергийна тактика – (не)забравени планове, изтупани от прахта
Позабравени енергийни планове, изтупани от прахта и възродявани десетки пъти от разнообразни държавни управления по пътя на България към по-зелена енергетика. Накратко по този начин наподобява енергийната тактика на служебното държавно управление „ Българската енергетика – Стратегия ‪2023 – 2053 година ", показана през днешния ден.
Един от най-големите производители на ски строи нов цех в България
Един от най-големите производители на ски съоръжение в света – австрийската Amer Sports – ще строи нов цех в България. Управителят на " Амер Спортс България " ЕООД Ивайло Петров разгласи новината по време на представянето на резултатите от годишната анкета на Австрийското комерсиално посланичество (Advantage Austria) измежду австрийските компании в България за капиталовия климат в страната.
България бърза да е измежду първите с изтеглен нов външен дълг
Министерството на финансите прави опит да вземе първия си за годината нов външен дълг. Информацията е на „ Капитал “ и се базира на данни от брокерите, a пред Economic.bg от пресцентъра на Министерството на финансите не отхвърлиха, само че и не потвърдиха за това.
Газовият бранш изиска държавна поддръжка за битовите консуматори
Газовият бранш упорства бързо да се одобрят обезщетения за потребителите на контролиран пазар – дребни компании, топлофикациите и семействата. В момента те са единствените, които не получават поддръжка от страната, настояват в обща позиция Българска асоциация природен газ, Българска газова асоциация и Асоциация на търговците и производителите на природен газ и водород. Тя е адресирана до Министерския съвет, министъра на енергетиката, Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) и Омбудсмана.
Христов: Ако не предоговорим Плана, ще изгубим пари по него
Ако България не успее да предоговори Плана за възобновяване и резистентност поради въглищните централи, то най-вероятно ще загуби средства по него. Това стана ясно от думите на служебния енергиен министър Росен Христов по време на представянето на „ Българската енергетика – Стратегия 2023-2053 “.
Радев: Nexo няма общо с мандата на Българска социалистическа партия
Държавният глава Румен Радев отрече скандалът Nexo да му е повлиял при вземането на решението на коя партия да връчи третия мандат за сформиране на държавно управление. Той още веднъж повтори, че се е спрял на Българска социалистическа партия поради нейната, по думите му, диалогичност и „ най-големи шансове “ за триумф. Въпреки че столетницата е обичайният избор на президента за последния мандат, този път – най-малко в общественото пространство – се тиражираше и опцията „ Демократична България “, като даже от ГЕРБ дадоха поръчка за поддръжка.
Българската euShipments избра Хърватия за първото си придобиване в ЦИЕ
Българският снабдител на логистични услуги в областта на електронната търговия euShipments съобщи във вторник, че е направил първото си придобиване. Родната компания е купила мажоритарен дял в хърватския състезател от същия бранш Pick & Pack, а задачата е да усили наличието си в Централна и Източна Европа (ЦИЕ).
Топлата зима в Европа лишава Путин от коз
Откакто съветският президент Владимир Путин заповяда на войските си да нахлуят в Украйна, един въпрос тревожи европейските държавни управления повече от всеки различен: Какво ще стане, в случай че Москва спре газа? Заплахата от спиране на доставките на съветски газ за европейските страни, доста от които разчитат на него от години, с цел да отопляват домовете си и да зареждат фабриките си, беше коз, който Путин можеше да изиграе, в случай че войната, която стартира предишния февруари, се проточи в дълга зима.
Рекордният фонд за възобновяване на Европейски Съюз е под риск
Рискът държавните управления на Европейския съюз да не могат да изразходват най-големия пакет от помощи в историята си нараства, защото страните членки се борят да съблюдават периодите, наложени от Брюксел. За това признават публични лица от четири европейски страни пред Reuters.
Защо биткойн внезапно стартира да нараства?
Биткойн стартира 2023 година извънредно добре, като цената на най-големия дигитален токен в света се увеличи почти с 26% от началото на януари до момента. В събота тя надвиши 21 000 $ за първи път от два месеца и макар че остава надалеч от рекордните 68 990 $, достигнати през ноеврми 2021 година, дава мотив за прочут оптимизъм измежду играчите на пазара, написа CNBC в собствен разбор.
Microsoft уголемява достъпа до известния чатбот ChatGPT
Microsoft Corp уголемява достъпа до станалия извънредно известен футуристичен чатбот ChatGPT, разработван от компанията за изкуствен интелект OpenAI. Гигантът от Редмънд сподели, че технологията на стартъпа, която до момента визуализираше резултатите на потребителите в облачната компютърна стратегия, наречена Azure OpenAI Service, към този момент е общодостъпна – нещо, което се чака да донесе поток от нови приложения.

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинПоследниНай-четениНакратко 20 Вечерни вести: Идея за метростанция сред „ Люлин “ и „ Обеля “; Нова визия за енергетиката Компании 308 Българската euShipments избра Хърватия за първото си придобиване в ЦИЕ Компании 2471 Един от най-големите производители на ски строи нов цех в България Компании 60 Пощенска банка с интернационално отличие „ Топ шеф “ Иновации 4574 Защо Бил Гейтс има вяра и влага в растителното месо? Любопитно 3440 Хидра – гръцкият остров, неразрешен за коли Градоустройство 2873 „ Метрополитен “ възроди концепцията за метростанция между „ Люлин “ и „ Обеля “ Компании 2471 Един от най-големите производители на ски строи нов цех в България Всички новиниОще от НакраткоВиж всичкиВечерни вести: Европейска комисия не дава очаквания на България за въглищата; Европа се запасява с дизелНовини от седмицата: Третият мандат отива в БСП; Лични карти с чипВечерни вести: Депутатите прекратиха концесията на „ Росенец “; Първи обвинени към Nexo Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР